Bagoly Sándor Zsigmond - Fitway
Kattintás a diavetítéshez!

Készíts személyre szabott edzéstervet a Digitális Edzővel!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

Személyre szabott edzéstervek készítése.

Már több mint 23.000 sportoló használja!
Több száz fotó az edzőtermi testépítő, alakformáló gyakorlatokról
Étkezési és táplálékkiegészítő terv izomtömeg-növeléshez vagy fogyáshoz
A legeredményesebb magyar testépítő, Kiss Jenő szakértelme alapján

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Új Edző Válaszol oldal inult!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

Posztold kérdéseidet a Facebookon

Edzés, izomtömeg megszerzése vagy szálkásítás, fogyókúra vagy diéta, egészséges életmód és sport? Most újra feltehetitek kérdéseiteket a FitWay szakértőjének! Tudj meg többet az Edző Válaszol oldalról vagy Posztold kérdéseidet!

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Vastagabb izmok, nagyobb erő, ha a kreatin edzés után jön?

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

ha a kreatin edzés után jön?

A kreatin kiegészítőd időzítése talán éppen olyan fontos lehet, mint a fehérje turmixodé. Elképzelhető, hogy erő és izomnövekedés terén is jobb eredményt érhetsz el, ha a kreatinodat hasonlóan időzíted, mint a fehérjédet..

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Miért nem fogyok? Hatásos fogyókúra? FOGYÁS TIPPEK: be kell csapnod a tested!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

be kell csapnod a tested!

Miért nem fogyok? - ezt kérdezed magadtól, és már azt hiszed, nem létezik hatásos fogyókúra! Valódi fogyás tipp létezik: be kell csapnod a tested a sikerért!

Tovább...
Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Keress:
Edzőterem
  Kiss Jenő visszatér | Mell edzése

 

Szemináriumokat tart, 130 kilós testsúly mellett kockás a hasizma - Kiss Jenő intenzíven, de szerényen nyomul vissza az aktív testépítő életbe. Izgalmas összeállítású, négy önálló gyakorlatból és egy triszettből álló mell edzését mutathatjuk be ezúttal. Hoppá, lemaradt a gyakorlat fele! Gondolatok az excentrikus izommunka védelmében

 
Sokszor észre sem vesszük, hogy csak a gyakorlat felére figyelünk és végezzük szabályosan. Az izommunka leggyakrabban lecsalt része, az excentrikus feszülés rendkívül különleges tulajdonságokkal bír. Egészen más terhelést bír, egészen más sérülést okozhat...

Összes testépítés cikk listázása


Recept
 Tuti recept: avokádós csirkemell

 
 
Ha már unod a csirkét csirkével, itt az ideje egy kis újításnak. Elkészítése roppant egyszerű, mégis feldobja az étkezést, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.

Összes recept listázása

Sztárfitnesz
 Bailar aerobik – két kreatív magyar fiataltól


 
A Bailar aerobikot Horváth Gréta és Mészáros Máté alkotta meg. Aki elmegy egy órára, kipróbálhatja egy latin-amerikai tánc aerobikos feldolgozását. A gyakorlás után pedig a táncosok sikerélményét élheti át, amikor is „előadja” a megtanult koreográfiát.

Ajánló: 

Összes SztárFitnesz cikk listázása

Programajánló
Jelenleg nincs kiemelt Programajánlatunk
  
Összes program listázása
Fogyókúra
 Ebből se lesz pálmaolaj reklám! Nagyobb és veszélyesebb zsírraktár, mint napraforgóolajnál...

 

Mindketten voltak már egekben és mélységekben is: pálmaolaj és napraforgó olaj egyaránt. Oké! Akkor etessük az embereket pálmaolajjal és napraforgó olajjal készített muffinokkal, aztán nézzük meg, mi lesz belőlük...

Összes fogyókúra cikk listázása
Mozgás
Untitled Document
Arányosság, szimmetria = testépítés!
  Ugye véletlenül sem szalasztjátok el az átjárást a Fit-Way Magazin rovatai között? Bizonyos esetekben az alakformálás eltávolodik az egészségtől, de legjobb elkerülni az ilyen helyzeteket. Viszont a legtöbb információ például az egészséges táplálkozásról szóló cikkekből jól jön a célirányos alakformáláshoz is. Most pedig a szépség rovatunk egyik cikkére szeretnék hivatkozni, amikor a súlyzós edzés lehetőségeinek csodás mélységeibe kalandozunk.
A szépség feltáruló titkaiból megtudhattuk, hogy friss kutatások szerint mindkét nem a párválasztás során előnyben részesíti a szimmetrikus testfelépítésű embereket. Mindezt tudat alatt rögzült és működő folyamatokkal magyarázzák, jelen cikkünk szempontjából ez nem is fontos, csak a tény: a szimmetria jó barát. Lehet, hogy döntéseink között szép számban vannak tudattalanok, viszont meg van a lehetőségünk arra, hogy teljes tudatossággal, a legapróbb részletekre kitérően formáljuk testalkatunkat.

Ugrás A Szépség feltáruló titkai cikkre

A szimmetria és a súlyzók
Miért javasoljuk ilyen nagy meggyőződéssel az edzőtermi munkát más mozgásformával szemben? Vagy miért nem valami misztikus megoldást tárunk fel? Csakis azért, mert inkább  a valósággal foglalkozunk, a tartós, igazi eredménnyel.
A testépítők azok, akiknek a bírók gyakorlott, kritikus szemeit kell meggyőzniük az izomtömeg, kidolgozottság mellett a tökéletes szimmetriáról is! A testépítésben egyébként a szimmetria szót leginkább az egyes izomcsoportok egymáshoz viszonyított esztétikus arányára használják, tehát nem a szó eredeti értelmezésében, ettől függetlenül egy aszimmetrikus versenyző nem vinné sokra.

a súlyzós edzés, a célirányos, tudatos alakformáláshoz elengedhetetlen. olyan eredményeket érhetünk el, melyek képesek elfedni genetikai hibáinkat

A tapasztalatokat mindenki használhatja
Az a súlyzós edzés, amit a teremben végzel, amiről szép edzéstervet kapsz, az testépítők évtizedes kutató, kísérletező munkájának köszönhető. Ha nem is akarsz olyan félelmetes izmokat, a tudatos edzést mindenképpen el kell sajátítanod a cél eléréséhez.
Az arányos testfelépítéshez ugyanolyan trükkökre lesz szükséged, legyél akár férfi, akár nő; akár szép, sportos fizikumra vágyó, akár óriási izomzatot tervező.

A csodához
semmiféle csodagépre nincs szükség, csak egy jól felszerelt edzőteremre, egy jó edzéstervre vagy edzőre, na meg kitartásra. A helyzet ugyanis az, hogy a testépítéssel, a súlyzós edzéssel úgy formálhatjuk testünket, mint egy szobrot. Na jó, ez talán kicsit túlzás, hiszen vannak határok is, meg makacs dolgok. Vegyük hát sorra, hogyan formálhatjuk testünket, annak hibáit a tökéletes, arányos testalkat eléréséhez.

Hosszú vékony nyak
Ha ilyennel rendelkezel, amit a rossz nyelvek egyszerűen csak lúdnyaknak neveznek, akkor sem kell elkeseredned, főleg, ha férfi vagy. A csuklyás izom erősítésével ellensúlyozhatod az előnytelen látványt. Természetesen a lányok is követhetik ezt a módszert, de elgondolkodtató, hogy sokaknak nem tetszik, ha ennél a nemnél túl erős a szóban forgó izom. Magadnak kell dönteni arról, hogy mit tartasz a dologról, de a kísérletezéstől nem kell megijedned.
Ha egy testtájon a kitartó edzéssel sikerül megnövelned izomzatod méretét, és az eredmény mégsem tetszene, akkor a gyakorlatok elhagyásával hónapok, sőt hetek alatt eltüntetheted munkád eredményét.  a vállizom növelésével elfedhejtük a csontos kiugró vállcsontokat, vagy éppen szélesíthetjük felsőtestünk megjelenését, hogy elfedjük a széles csípő, vagy derék látványát
 
  
Ajánlott gyakorlatok:
 • Vállvonogatás kézi súllyal
 • Vállvonogatás vádli gépen 
 

   Előnytelen váll
A vállad lehet csontos, kiugró, vagy éppen csapott, esetlen. Mindkét eseten nagyszerűen segít a vállizomzat kiépítése. Edzéstervedben szerepeljenek gyakorlatok a delták elülső, oldalsó és hátsó részére is.

Ajánlott gyakorlatok:*
 • Oldalemelés kézi súllyal 
 • Váll nyomó gyakorlatai

 
  Tyúkma nagy mellizmok az olyan csontozati elváltozásokat is elfedhetik, mint amilyen a tyúkmellell  
Ez a nagyon kellemetlen elváltozás kezelhető jókora mellizmokkal. Különösebb magyarázat nem kell ahhoz, hogy a kiálló csont látványának hatását hogy an képes enyhíteni két szépen formált mellizom.

Ajánlott gyakorlatok:*
 • A mell terhelése minden szögből
   
Vastag csípő vagy derék
   
Na igen, itt jön be a megfelelő táplálkozás, mert hiába edzel, ha rosszul táplálkozol. A hasadra lerakódott zsír mennyiségét tudod ugyan csökkenteni, de a széles csípőcsontot, még a halálig  tartó fogyókúrával se nagyon. Sebaj, közelítsd meg a dolgot a másik végéről. Építs  szélesebb vállakat, szélesebb hátat és vastagabb combot. Így megoldható, hogy a hordó alkatból átvarázsold magad sportos megjelenésűvé. Persze ehhez idő kell, de azt ne sajnáld. Jó szórakozás lesz, és kamatostul fog megtérülni. Tehát a csípőtáji hibákat éppen a hát, a vállak és a comb formálásával korrigálhatjuk.

Ajánlott gyakorlatok:*
 • Evezések, húzódzkodások
 • Oldalemelés, váll nyomó gyakorlatai
 • Guggolás


Ó lábak
Egy igazán kerek ó láb nem túl megnyerő, és akinek ilyen van, az legtöbbször csak annyit tesz, hogy szomorúan elfogadja a helyzetet. Pedig van mit tenni. Igaz, a csontozatod nem fog újjászületni, de vádlid belső részének növelésével és felső lábszárad belső izmainak fejlesztésével nagyban javíthatsz a helyzeten.

Ajánlott gyakorlatok:*
 • Vádli gyakorlatok befelé fordított sarokkal
 • Combközelítő gép nagy súllyal


Hol vannak a bokák?
Hát igen… nem előnyös, ha valakinek vastag bokája van, és ehhez alulfejlett lábizomzat társul. A kettő együttese egyenes szalámilábat ad, erre pedig nem vágyik se férfi, se nő. Megoldásként az alsólábszár izomzatának fejlesztését vedd igen komolyan. A változás jó esetben nem várat majd sokat és látványos lesz.
a vádli izom belső méretének növelése elfedi az ó láb nem túl tetszetős látványát
Ajánlott gyakorlatok:*
 • Vádli gyakorlatok mindhárom féle lábfejtartásban (egyenesen, befelé, kifelé fordítva)

Aránytalanságok eltüntetése a jól megválasztott edzéssel, edzéstervvel

Izomelsőbbség elve
Ha úgy érzed, hogy valamelyik testrészed aránytalan, alulfejlett a többihez képest, akkor fordíts erre az izomra nagyobb gondot. Kezeld kiemelt helyen! A legismertebb megoldás erre az izomelsőbbség elve. Az edzésnapon a fejlődésben lemaradt izmot mindig elsőként eddzed, hogy teljes energikussággal és ne kifáradva érkezz ennek megdolgoztatásához.
Egyéb lehetőség is van arra, hogy előnyben részesítsd az alulfejlett izmot. Ha edzésprogramodban több edzésnap is szerepel egymás után, akkor helyezd az alulfejlett izomcsoport edzését első napra, azaz a pihenő nap utáni első napra. Ez szintén arra jó, hogy kipihenten, teljes elszántsággal dolgoztasd majd meg az adott testrészt.

Szabályosság elve
Kiss Jenő többször is felhívta már figyelmeteket a Fit-Way oldalain a szabályos edzés fontosságára. Itt azonban különösen ki kell emelnünk ezt a jó tanácsot, és egy érdekes megvilágításba kell helyeznünk.
Ha egy férfi melle alulfejlett, akkor általában még inkább megpakolja a fekvenyomó rudat súllyal és nekiáll küzdeni. A küzdelem igenis fontos, a használt súlyok emelése is központi kérdés a fejlődés fenntartása miatt, mégis amire most szükséged van, az a szabályosság.
Ha a melled alulfejlett, és még nagyobb súlyokat használsz, akkor minden bizonnyal csak annyi történik, hogy még több hangsúlyt teszel majd a vállad, a tricepszed munkájára, azokra, melyek közreműködnek a fekvenyomásban. Lehet, hogy csak romlik a koncentrációd, mindössze arra figyelsz, hogy az óriási súlyt megmozgasd, a mell pedig nem dolgozik többet.
Ehelyett eddz lassan, szabályos mozdulatokkal. Könyököd hátratolásával, teljes koncentrációval figyelj arra, hogy a nyomógyakorlatnál a melled dolgozzon.
A szabályosság fontossága persze elmondható minden izomcsoportra, a mellizom csak példaként szolgált. Tehát a szabályosság áll a végrehajtás pontosságából és abból, hogy ne lendülettel eddz. A lényeg, hogy elkeseredésedben ne ugorj fejest a nagyobb súlyok világába, lehet, hogy amire szükséged van az mindössze annyi, hogy valóban a megcélzott izomcsoporttal dolgozz.

Amire a testépítés sem képes
Ha éppen izomzatod aszimmetrikus, akkor nem sokat tehetsz. Ha a szimmetria szerint párba állított izmok eredési vagy tapadási pontjai eltérnek egymástól, nos ebben az esetben az edzőteremben nem találsz igazán megoldást. Ha például az egyik mellizmod lejjebb tapad, mint a másik, vagy netán egy szakadás miatt szintén megváltozik a szerkezet, akkor a speciális edzés is csak nagyon korlátozottan segíthet.

Amit nem szabad
Az izomzatod céltudatos formálásával meg van a lehetőséged, hogy elfedj egy-egy testi hibát. Ha aránytalanságot akarsz korrigálni, akkor sose ess abba a hibába, hogy csak konkrét izomcsoportokra koncentrálsz, a többit elfelejted, vagy szándékosan nem edzed. Azt javasoljuk, hogy az alapcél még mindig a test karbantartása, megmozgatása legyen, amire nagy szükségünk van a mai életmódunk mellett. Eddz minden izmot, a speciális módszerek csak erre az alapra építkezzenek!

*Az ajánlott gyakorlatok mellett persze az adott izomcsoport további gyakorlatai is célravezetőek, mégis szerettünk volna kiemelni számotokra néhányat.

Készült Kiss Jenő közreműködésével2008. 09. 02.


 • VI. AerobiCamp 2011. fotógaléria

 • Aerobik Maraton, 2011. fotógaléria

 • Fitness Company Tavaszi Kongresszusa 2011

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 3. fotógaléria

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 2. fotógaléria

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 1. fotógaléria

 • Ötödik Coca-Cola Testébresztő 2011 fotó galéria

 • TESCO FittAréna 2010 fotó galéria II

 • TESCO FittAréna 2010 fotó galéria

 • Biopont Őszi Országjáró Fitnesz Turné - Oxygen Újpest

 • Avon Test és Lélek Nap 2010

 • Fitness Company Őszi Kongresszus 2010

 • Jógafesztivál 2010. szeptember 12.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria vasárnap

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 3.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 2.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 1.

 • AerobiCamp 2010 fotó galéria péntek

 • Strike Zone Enrico Olivierivel - fotó galéria

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria III.

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria II.

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria
 • Nincs kép feltöltve
  Keleti Andrea táncművész és férje Kovács Zoltán edzése Tatarek Rezsővel - fotó galéria

 • TESCO FittAréna - 2009. galéria II.

 • TESCO FittAréna - 2009. galéria I.

 • IV.Aerobicamp - 2009. vasárnap fotó galéria

 • IV. Aerobicamp - 2009. szombat fotó galéria

 • IV. Aerobicamp - 2009. péntek fotó galéria

 • Adidas Yoga és Pilates Day 2009. V. 10.

 • IV. Tavaszi Aerobik, Pilates és Cycling Kongresszus

 • Coca Cola testébresztő aerobic nap 2009. galéria II.

 • Coca Cola testébresztő aerobic nap 2009. galéria I.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria IV.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria III.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria II.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria I.

 • Fittaréna - 2008. november 22. fotó galéria II.

 • Fittaréna - 2008. november 22. fotó galária I.

 • Kellogs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8. Bonus
 • Nincs kép feltöltve
  Kelloggs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8. (2. rész)

 • Kelloggs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8.

 • III. AEROBICAMP, 3. nap

 • III. AEROBICAMP, 2. nap, White Party

 • III. AEROBICAMP, 2. nap

 • III. AEROBICAMP, 1. nap

 • III. AEROBICAMP, 1. nap, Hollywood Superstar Party

 • Fitbalance Egészség és Életmód Nap 2008.

 • Testépítő és Klasszikus Testépítő Magyar Kupa 2008 - Fitness Modell, Fitness Forma

 • Testépítő és Klasszikus Testépítő Magyar Kupa 2008.

 • 2. Canderel Yoga & Wellness Day

 • III. Tavaszi Aerobik és Cycling Kongresszus

 • Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maraton II. rész

 • 6. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maraton I. rész

 • IV.Move ya day 2007

 • Fitparádé 2007; Yaxeni Oriquen, Toney Freeman, Timea Majorova

 • Fitness Company Aerobic Kongresszus
 • Nincs kép feltöltve
  Nativa Fittnap 2007

  

 


fa hulahopp karika

Ajándékkosár házhozszállítás