Bagoly Sándor Zsigmond - Fitway
Kattintás a diavetítéshez!

Készíts személyre szabott edzéstervet a Digitális Edzővel!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

Személyre szabott edzéstervek készítése.

Már több mint 23.000 sportoló használja!
Több száz fotó az edzőtermi testépítő, alakformáló gyakorlatokról
Étkezési és táplálékkiegészítő terv izomtömeg-növeléshez vagy fogyáshoz
A legeredményesebb magyar testépítő, Kiss Jenő szakértelme alapján

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Új Edző Válaszol oldal inult!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

Posztold kérdéseidet a Facebookon

Edzés, izomtömeg megszerzése vagy szálkásítás, fogyókúra vagy diéta, egészséges életmód és sport? Most újra feltehetitek kérdéseiteket a FitWay szakértőjének! Tudj meg többet az Edző Válaszol oldalról vagy Posztold kérdéseidet!

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Vastagabb izmok, nagyobb erő, ha a kreatin edzés után jön?

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

ha a kreatin edzés után jön?

A kreatin kiegészítőd időzítése talán éppen olyan fontos lehet, mint a fehérje turmixodé. Elképzelhető, hogy erő és izomnövekedés terén is jobb eredményt érhetsz el, ha a kreatinodat hasonlóan időzíted, mint a fehérjédet..

Tovább...
Kattintás a diavetítéshez!

Miért nem fogyok? Hatásos fogyókúra? FOGYÁS TIPPEK: be kell csapnod a tested!

Ez a másik cím,melyet nem hasznalunk

be kell csapnod a tested!

Miért nem fogyok? - ezt kérdezed magadtól, és már azt hiszed, nem létezik hatásos fogyókúra! Valódi fogyás tipp létezik: be kell csapnod a tested a sikerért!

Tovább...
Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Keress:
Edzőterem
  Kiss Jenő visszatér | Mell edzése

 

Szemináriumokat tart, 130 kilós testsúly mellett kockás a hasizma - Kiss Jenő intenzíven, de szerényen nyomul vissza az aktív testépítő életbe. Izgalmas összeállítású, négy önálló gyakorlatból és egy triszettből álló mell edzését mutathatjuk be ezúttal. Hoppá, lemaradt a gyakorlat fele! Gondolatok az excentrikus izommunka védelmében

 
Sokszor észre sem vesszük, hogy csak a gyakorlat felére figyelünk és végezzük szabályosan. Az izommunka leggyakrabban lecsalt része, az excentrikus feszülés rendkívül különleges tulajdonságokkal bír. Egészen más terhelést bír, egészen más sérülést okozhat...

Összes testépítés cikk listázása


Recept
 Tuti recept: avokádós csirkemell

 
 
Ha már unod a csirkét csirkével, itt az ideje egy kis újításnak. Elkészítése roppant egyszerű, mégis feldobja az étkezést, akár ebédről, akár vacsoráról van szó.

Összes recept listázása

Sztárfitnesz
 Bailar aerobik – két kreatív magyar fiataltól


 
A Bailar aerobikot Horváth Gréta és Mészáros Máté alkotta meg. Aki elmegy egy órára, kipróbálhatja egy latin-amerikai tánc aerobikos feldolgozását. A gyakorlás után pedig a táncosok sikerélményét élheti át, amikor is „előadja” a megtanult koreográfiát.

Ajánló: 

Összes SztárFitnesz cikk listázása

Programajánló
Jelenleg nincs kiemelt Programajánlatunk
  
Összes program listázása
Fogyókúra
 Ebből se lesz pálmaolaj reklám! Nagyobb és veszélyesebb zsírraktár, mint napraforgóolajnál...

 

Mindketten voltak már egekben és mélységekben is: pálmaolaj és napraforgó olaj egyaránt. Oké! Akkor etessük az embereket pálmaolajjal és napraforgó olajjal készített muffinokkal, aztán nézzük meg, mi lesz belőlük...

Összes fogyókúra cikk listázása
Hírek
Untitled Document
Egy évtized alatt megfeleződött a csecsemőhalandósági ráta | Látogatás a SE koraszülött osztályán

Mindössze tíz év alatt megfeleződött a csecsemőhalandósági ráta
A Semmelweis Egyetem több tekintetben is boldogítónak mondható bejelentést tett: a KSH legfrissebb adatai szerint a csecsemőhalandósági mutató 2011-ben a lélektani 5 ezrelék alá esett.
A 4,9-es ráta szinte csak felét jelenti a tíz évvel ezelőtt dokumentált értéknek. Az egy évtized alatt is mérhetően jelentős változás túlmutat önmagán, hiszen a csecsemőhalandósági ráta nemcsak az egészségvédelem fontos jelzőszáma, de az ország társadalmi-gazdasági fejlettségének és a lakosság egészségi kultúrájának is.Hogyan értelmezzük a még mindig jobbnak mondható EU átlagot?
Ha egy gazdasági mutatóról lenne szó, talán nem is firtatnánk tovább azt a gyenge számbeli eltérést, mely a 4,3-as EU átlaghoz képest mérhető. Ha gyermekéletről van szó, természetesen érteni szeretnénk a legkisebb eltérés okait is, például az Ausztriához képest mérhető szintén 6 tizedes különbséget.

Dr. Tulassay Tivadar
SE I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója

„Az ausztriai 4,3 és a magyarországi 4,9 közötti eltérés nem is olyan nagy, mint amilyen a körülmények közötti különbség alapján várható volna. Ez az ágazat áldozatkészségének köszönhető.”
„Ha már Ausztria, fel kell vetnünk a kérdést, hogy mekkora az egy betegre jutó összeg különbsége a két ország között. Fontos, kérdés, hogy mennyit lehet ebből ténylegesen az ellátásra fordítani. A gépek, műszerek, gyógyszerek ára ugyanaz Ausztriában, mint Magyarországon. A különbség a prevenciós munkában és a bérezésben látható. Az ausztriai 4,3 és a magyarországi 4,9 közötti eltérés nem is olyan nagy, mint amilyen a körülmények közötti különbség alapján várható volna. Ez az ágazat áldozatkészségének köszönhető..”

A prevenció szó a köztudatban is összeforrt a koraszülés kockázatának csökkentésével. Ismerjük a koraszülést okozó extrém rizikófaktorokat, de vajon hol kereshetjük még a prevenciót?Dr. Szabó Miklós
SE I. számú Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezetője

„Szakmánk alapvető elhatározása az volt, hogy megkeressük azokat a cselekvési pontokat, melyekkel lényegileg tudjuk befolyásolni az újszülöttek és a koraszülöttek halálozási arányát és a szövődményeket. Mindeközben tudjuk azt, hogy az adott populációban a koraszülési rátát vagy a csecsemőhalandóságot nagyon nagy mértékben befolyásolja a szülő nők egészségügyi állapota.”

„…biológiailag vélhetőleg sokkal célszerűbb lenne huszonévesen szülni, mint harmincévesen vagy a koranegyvenes éveinkben”
„Az életmód egy olyan társadalmi folyamat, amit befolyásolni nem lehet. El kell fogadnunk, hogy a gyermekvállalás ideje egyre jobban kitolódik. Márpedig biológiailag vélhetőleg sokkal célszerűbb lenne huszonévesen szülni, mint harmincévesen vagy a koranegyvenes éveinkben. Nyilvánvaló, hogy minél inkább megőrizte valaki az egészségét, minél fittebb a harmincas, negyvenes éveiben, várhatólag annál nagyobb az esélye arra, hogy egészséges gyermeket hozzon világra.”

„...ha a fittségét gyógyszerekkel, extrém sporttevékenységgel érte el...”
„Az már más kérdés, hogy a fittségét mivel érte el. Mert ha a fittségét gyógyszerekkel, extrém sporttevékenységgel érte el, esetleg gyógyszeres fogyasztókúrákkal, akkor nem biztos, hogy ennek nettó biológiai eredménye pozitív lesz, például a gyermekvállalás szempontjából. De a megfelelő táplálkozás, a normális mozgás, az egészséges testtömeg biztos, hogy rendkívül fontos faktorai az egészséges terhességnek és az egészséges szülésnek.”


Évente 90 ezernél kevesebb újszülött és 30-40 ezer abortusz Magyarországon!
„A koraszülések bizonyos része genitális fertőzésekkel kapcsolatos. Ennek szoros összefüggése van a szexuális higiéniával, promiszkuitással, a fogamzásgátlás módjával. Akiknél az első sikeres terhességét megelőzően több abortuszt is végeztek, azoknak sokkal magasabb a rizikója a koraszülésre. Magyarországon 90 ezernél is kevesebb újszülött születik, az abortuszok száma pedig még mindig 30-40 ezer között van. Döbbenetes arányszám, mely egyszerre determinál is: ha majd valamikor akar az érintett gyermeket, akkor már sajnos egyben veszélyezteti is őt.”A prevenció azonban nem csak az édesanyát érinti, hanem magát a koraszülöttet is. Éppen a klinika igazgatója, Dr. Tulassay Tivadar mutatta ki egy korábbi kutatásban, hogy a koraszülötteknél már fiatal felnőtt korban mérhetők bizonyos krónikus betegségek kialakulásának jelei. Ilyen például a II. típusú diabétesz, a csontritkulás vagy a magas vérnyomás. Szerencsére ezen betegségek tényleges kialakulásának kockázata helyes életmóddal csökkenthető. Vajon sikerül a tudományos eredményeket gyakorlatban is hasznosítani a prevenció területén?

Dr. Tulassay Tivadar

„Az orvos általában nem tudja megváltoztatni a társadalom berögzült rossz szokásait...”
„Ez a felismerés most már majdnem másfél évtizedre nyúlik vissza, és Magyarországon nekem is és másoknak is vannak ezzel kapcsolatos megfigyeléseink. Az orvos általában nem tudja megváltoztatni a társadalom berögzült rossz szokásait, azonban ezeket a felismeréseket, új megfigyeléseket, tudományos ismereteket egyre nagyobb sebességgel és egyre több helyen próbáljuk elmondani.”

„Évente mintegy 8 ezer újszülöttet kell speciális, prevenciós életmódprogram részévé tenni”
„Csak akkor lehet igazán hatékony prevencióról beszélni, ha az érintettekhez eljut a szükséges információ. Mikor egy koraszülöttet hazabocsátunk, felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy melyik életkorban miért fontos orvoshoz menni, másrészt a gyakorló orvosokat, a gyermekorvos társadalmat tudományos konferenciákon, tudományos üléseken és útmutatók segítségével ellátjuk a szükséges ismeretanyaggal: mi az, amit az ő munkájuk során a meghatározott időpontban meg kell nézni. Ilyen például a vérnyomás, a kövérségi index. Fontos, hogy mindez korán kerüljön fókuszba.
Mivel az említett problémák lassan, akár évtizedek alatt alakulnak ki, nincsenek illúzióim, hogy minden nap gondol erre az érintett és a családja. Azonban az, hogy évente mintegy 8000 újszülöttet kell speciális, prevenciós életmódprogram részévé tenni lassan szemléletváltást eredményezhet.

Talán többünknek összeszorul a szíve, mikor koraszülöttmentő száguld el szirénázva, és csak jókívánságokkal engedjük továbbmenni. Vajon hogyan bírható a mindennapos munka egy koraszülött intenzív osztályon?

Baginé Timkó Judit
SE I. számú Gyermekgyógyászati Klinika nővére

„minden gyermeknek saját véleménye van a dolgokról”
„Vannak közöttünk, akik sokkal inkább ragaszkodnak egy-egy gyermekhez, vannak, akik nagyon szeretik őket, de a későbbiekben nem tartják velük a kapcsolatot. Minden gyermek egy személyiség, minden gyermeknek saját véleménye van a dolgokról. Ezt bizonyítja az is, ha valamelyiküknek nem tetszik a sapka, leszedi a fejéről.

Sokkal több odafigyelést, sokkal több figyelmet, sokkal több szeretetadást jelent ezen az osztályon ápolónak lenni, hiszen ezek a gyerekek hetekig, hónapokig fekszenek az osztályunkon, és mivel a szüleik nem tudnak itt lenni folyamatosan, sokkal több törődést igényelnek.”

„Az új munkatársaknál már az első hónapban látjuk, hogyan áll a gyermekhez”
„Ezen az osztályon ápolónak lenni úgy, hogy valaki nem szereti a gyerekeket, a munkáját, nem lehet. Az új munkatársaknál már az első hónapban látjuk, hogyan áll a gyermekekhez, milyen gyengéden ér hozzá, illetve, milyen hatékony a munkája. És persze az is fontos, hogy mennyire tud beilleszkedni az osztályra, hiszen nekünk csapatban kell dolgoznunk azért, hogy ezek a kicsik hazamehessenek.”

Nem csak az ápolókon, az egész újszülött intenzív osztály hangulatán érezni a higgadtság mellett a gyengédséget, a törődést. És ha nem is kérdeztük, szerencsére mégis megsejthettük, mit jelent ma „legkisebb” embernek lenni.

Dr. Szabó Miklós

„érzelmeket fejeznek ki, nem beszélve arról, hogy fájdalmat éreznek”
„Döbbenetes dolog elképzelni, hogy ha egy 24-25. héten született csecsemőről készítenénk egy MR felvételt, ábrázolnák a központi idegrendszerét, akkor azt látnánk, hogy az olyan sima, mint egy tojás - a sáncai, barázdái még egyáltalán nem alakultak ki. Mindez most fejlődik ki, mialatt ezek a babák itt vannak az intenzív osztályon. Mégis, ezek a babák egyéniségek, érzelmeket fejeznek ki, fájdalmat éreznek.
Nem csak elvi szinten, vagy valamilyen ideológia folytán szeretjük őket, hanem azért, mert ők is kommunikálnak a maguk módján.

Kis pénz, kis foci alapon ruhákat nem gyártanak a gyártósorokon számunkra. Ezért is fantasztikus az, hogy felismerve ezt az igényt a szülők, nagymamák, jószívű emberek elkezdtek otthon kötögetni és minőségi gyapjú holmikat készítenek nekik. Viccből én is azt mondtam, ha nyugdíjas leszek, elviszek egy ilyen kis lepedőt, ami kifejezi azt a rangot, hogy mit jelent ma Magyarországon embernek lenni a 24-25. gesztációs héten.”
 
 


A javuló csecsemőhalandósági mutatószám értékelése valóban összetett feladat lenne, hiszen a változás a gazdasági válság és a jelentős orvos elvándorlás ellenére mutatkozott. Egy olyan osztályon, ahol a képzettség, a gyakorlat kiemelten speciális, talán még inkább elgondolkodunk azon, mit is jelent: orvos elvándorlás.


Dr. Tulassay Tivadar

„Én minden héten kapok az ügynöki irodáktól megkereséseket, melyeket mosolyogva teszek a szemétbe. Az ajánlatokat több ezres listának küldik ki. Személy szerint akkor próbáltak kicsábítani, mikor 1986-ban Németországban Humboldt-ösztöndíjas voltam és ott megkérdezték, hogy akarok-e maradni - de ez egy más csábítás.
Egy szint felett már nem csábítanak embereket. Akik engednek a csábításnak, azoknak azért tudniuk kell, hogy nem első osztályú munkakörben kapnak majd alkalmazást.”

Dr. Szabó Miklós

„Felmerült a külföldi munka lehetősége, de mindig úgy éreztem, hogy itthon sokkal több dolgom van, és sokkal értelmesebb dolgot tudok csinálni. De nyilvánvaló, hogy egy olyan fiatal orvos, akinek egzisztenciát kellene teremtenie, a jelenlegi orvosi bérekben nem lát perspektívát.”

A koraszülöttek nevében is: Köszönjük, hogy itt maradtak!
2011. 03. 09.
Fotók: Semmelweis Egyetem, Attekovacs
Portré fotók: Semmelweis Egyetem


 • VI. AerobiCamp 2011. fotógaléria

 • Aerobik Maraton, 2011. fotógaléria

 • Fitness Company Tavaszi Kongresszusa 2011

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 3. fotógaléria

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 2. fotógaléria

 • NIVEA Fitness Tour, 2011. Budapest, 1. fotógaléria

 • Ötödik Coca-Cola Testébresztő 2011 fotó galéria

 • TESCO FittAréna 2010 fotó galéria II

 • TESCO FittAréna 2010 fotó galéria

 • Biopont Őszi Országjáró Fitnesz Turné - Oxygen Újpest

 • Avon Test és Lélek Nap 2010

 • Fitness Company Őszi Kongresszus 2010

 • Jógafesztivál 2010. szeptember 12.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria vasárnap

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 3.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 2.

 • V. AerobiCamp 2010 fotógaléria szombat 1.

 • AerobiCamp 2010 fotó galéria péntek

 • Strike Zone Enrico Olivierivel - fotó galéria

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria III.

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria II.

 • VI. Nike MoveYa! Day 2010 fotó galéria
 • Nincs kép feltöltve
  Keleti Andrea táncművész és férje Kovács Zoltán edzése Tatarek Rezsővel - fotó galéria

 • TESCO FittAréna - 2009. galéria II.

 • TESCO FittAréna - 2009. galéria I.

 • IV.Aerobicamp - 2009. vasárnap fotó galéria

 • IV. Aerobicamp - 2009. szombat fotó galéria

 • IV. Aerobicamp - 2009. péntek fotó galéria

 • Adidas Yoga és Pilates Day 2009. V. 10.

 • IV. Tavaszi Aerobik, Pilates és Cycling Kongresszus

 • Coca Cola testébresztő aerobic nap 2009. galéria II.

 • Coca Cola testébresztő aerobic nap 2009. galéria I.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria IV.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria III.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria II.

 • V. Nike Move Ya Day - 2009. galéria I.

 • Fittaréna - 2008. november 22. fotó galéria II.

 • Fittaréna - 2008. november 22. fotó galária I.

 • Kellogs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8. Bonus
 • Nincs kép feltöltve
  Kelloggs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8. (2. rész)

 • Kelloggs - Optiwell Fitbalance Egészség és Wellness nap - Fotó Galéria - 2008. november 8.

 • III. AEROBICAMP, 3. nap

 • III. AEROBICAMP, 2. nap, White Party

 • III. AEROBICAMP, 2. nap

 • III. AEROBICAMP, 1. nap

 • III. AEROBICAMP, 1. nap, Hollywood Superstar Party

 • Fitbalance Egészség és Életmód Nap 2008.

 • Testépítő és Klasszikus Testépítő Magyar Kupa 2008 - Fitness Modell, Fitness Forma

 • Testépítő és Klasszikus Testépítő Magyar Kupa 2008.

 • 2. Canderel Yoga & Wellness Day

 • III. Tavaszi Aerobik és Cycling Kongresszus

 • Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maraton II. rész

 • 6. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Maraton I. rész

 • IV.Move ya day 2007

 • Fitparádé 2007; Yaxeni Oriquen, Toney Freeman, Timea Majorova

 • Fitness Company Aerobic Kongresszus
 • Nincs kép feltöltve
  Nativa Fittnap 2007

  

 


fa hulahopp karika

Ajándékkosár házhozszállítás